André Gout

ANDRE GOUT

STEDENBOUW

CV

Opleidingen:

2008 TU Delft, Urbanism

2005 NHL, Bouwkunde/ Stedenbouwkunde


Werkervaring:

2016- nu    Gemeente Heerenveen

2012- nu    André Gout Stedenbouw

2011-2012 Port of Rotterdam

2008-2011 BGSV Bureau voor Stedebouw

2005-2007 NoordPeil

Anderen over André

Karen van Vliet, directrice BGSV bureau voor stedebouw, te Rotterdam.

“André is een getalenteerd stedenbouwkundig ontwerper: assisteert gestructureerd bij ontwerpopgaven op verschillende schaalniveaus, is daarbij creatief en ook precies. Hij beheerst veel teken- en presentatietechnieken waardoor hij breed inzetbaar is. André is een plezierige medewerker: communicatief, nieuwsgierig, enthousiast, gedreven en betrouwbaar.”


Merel Bakker, senior ontwerper stedenbouw bij BGSV bureau voor stedebouw, te Rotterdam.

“Andre is gedreven, betrokken en creatief. We hebben prettig en voortvarend gewerkt aan het ontwerp voor Westerdel te Langedijk. Andre kan zowel op hoog abstractieniveau denken als op het meer gedetailleerde schaalniveau van een stedenbouwkundige verkaveling. Hij legt slimme verbanden en ziet kansen.”


Martijn Oosting, projectleider Port of Rotterdam.

“André heeft mij in de korte tijd dat hij bij het Havenbedrijf betrokken is, voorzien van heldere en bijzonder creatieve inzichten t.a.v. de gebiedsontwikkeling van havens en omliggende terreinen. Zijn pro-actieve en stimulerende manier van aanpakken heeft erg geholpen bij het versnellen én stevig neerzetten van de planvorming! Bovendien is André een prettig mens om mee samen te werken en in staat om van de gebaande paden af te wijken.”

Wie is André Gout?

In de zomer van 1983 werd André geboren in Heerenveen. Op 2 jarige leeftijd verhuisde hij naar De Knipe; een klein veenontginningsdorp ten oosten van Heerenveen. Na het afronden van zijn HTS studie in Leeuwarden verhuisde André naar Den Haag. Hier heeft hij voor zijn studie Urbanism aan de Technische Universiteit van Delft en zijn latere werk in Rotterdam bijna 7 jaar gewoond.

In Rotterdam werkte hij voor BGSV bureau voor Stedebouw en voor Port of Rotterdam.

Als geboren Fries bleef het Noorden echter trekken en sinds het voorjaar van 2012 heeft hij de Randstad als woon- en werkomgeving achter zich gelaten om zijn geluk te beproeven in zijn geboortedorp Heerenveen. Hier heeft hij een kantoor aan huis van waaruit hij als freelance stedenbouwkundige ontwerper en tekenaar werkzaam is.

Vanaf 2016 is André in vaste dienst als stedenbouwkundige bij de gemeente Heerenveen. Daarnaast is hij als stedenbouwkunduige betrokken bij het project 'Herstructuereing Wieringerwerf'.